Ліхтенштейн легалізував одностатеві шлюби

П'ятниця, 17 травня 2024, 16:41 - Олег Павлюк

Парламент Ліхтенштейну ввечері 16 травня проголосував за легалізацію одностатевих шлюбів, ставши двадцять другою європейською країною, яка пішла на такий крок.

[SOURCE]Про це написало місцеве видання Liechtensteiner Vaterland, повідомляє "Європейська правда".

За легалізацію одностатевих шлюбів висловились 24 з 25 депутатів ліхтенштейнського парламенту. Рішення набуде чинності з 1 січня 2025 року.

Ліхтенштейн, таким чином, став останньою німецькомовною країною Європи, де було ухвалене це рішення. Німеччина, Австрія та Швейцарія легалізували одностатеві шлюби у 2017, 2019 та 2022 роках відповідно.

Половина поляків підтримують одностатеві шлюби

Ліхтенштейнський монарх принц Ганс-Адам II раніше також підтримав легалізацію одностатевих шлюбів, однак без права для ЛГБТ-пар усиновлювати дітей. А проте, у 2023 році уряд схвалив цей крок після рішення конституційного суду.

Ліхтенштейн уперше легалізував зареєстровані партнерства для одностатевих пар у 2011 році, надавши їм деякі з прав, які мають одружені гетеросексуальні пари. У 2022-му в країні відбувся перший прайд.

Більшість країн-членів Європейського Союзу дозволяють одностатеві шлюби. Однією з останніх їх схвалила Греція.

Минулого місяця в Чехії набув чинності закон, який розширює права одностатевих пар у країні, хоча й не легалізує шлюби для них.