Німецькі ультраправі покарали свого топкандидата на виборах до Європарламенту

Середа, 22 травня 2024, 11:12 - Христина Бондарєва

Німецька ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" ("АдН") затвердила покарання для свого головного кандидата на виборах до Європарламенту Максиміліана Кра через серію скандалів довкола нього.

[SOURCE]Про це стало відомо німецькому виданню Bild, повідомляє "Європейська правда".

За даними видання, федеральний виконавчий комітет "АдН" вирішив заборонити Кра з'являтися на публічних заходах партії напередодні виборів у червні. Заборона стосується всіх заходів передвиборчої кампанії "АдН" та інших заходів на федеральному рівні.

За інформацією видання, Кра вдалося запобігти виключенню з федерального виконавчого комітету, яке також було заплановано на сьогодні. Він сам запропонував піти у відставку. 

"Я визнаю, що мої фактичні заяви використовуються як привід для того, щоб завдати шкоди нашій партії. Останнє, що нам зараз потрібно, це – дебати про мене. "АдН" має зберегти свою єдність. З цієї причини я тепер відмовляюся від будь-яких подальших виступів у виборчій кампанії та залишаю посаду члена федерального виконавчого комітету", – заявив Кра.

Протягом багатьох тижнів керівництво партії уникало зайняття чіткої позиції щодо Кра незалежно від того, як би він себе не поводив. 

Нещодавно в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica Кра переоцінив злочини гітлерівської організації СС. Він назвав той факт, що члени СС були злочинцями, "помилковим узагальненням".

У відповідь на це французька партія "Національне об'єднання" заявила, що у наступному складі Європейського парламенту не хоче бути з "АдН" в одній групі, що складається з правих популістських, націоналістичних і правоекстремістських європейських партій.

Як відомо, у червні у ЄС відбудуться вибори нового складу Європарламенту. Детальніше про це – в статті про "євровибори" 2024 року, важливі для України.

Читайте також про те, які наслідки для України несуть червневі вибори в ЄС.