Макрон відреагував на звістку про загибель у Газі заручника родом з Франції

П'ятниця, 24 травня 2024, 16:07 - Марія Ємець

Серед знайдених мертвими заручників, яких бойовики ХАМАС викрали під час нападу на Ізраїль 7 жовтня, один чоловік був родом із Франції; на звістку про його смерть відреагував президент країни Емманюель Макрон.

[SOURCE]Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

Ізраїльські військові нещодавно повідомили, що знайшли на півночі сектора Гази тіла трьох людей, яких бойовики ХАМАС викрали під час набігу на Ізраїль 7 жовтня, та назвали їхні імена – Оріон Ернандес-Раду, Мішель Ніссенбаум та Ханан Яблонка. 

32-річний Ернандес-Раду мав корені у Мексиці й Франції. Його називають партнером громадянки Німеччини Шані Лук, про смерть якої стало відомо невдовзі після подій 7 жовтня. Їх обох захопили під час нападу на музичний фестиваль у пустелі Негев. 

"З величезним сумом дізнався про загибель нашого співвітчизника… Мої думки з його родиною і близькими. Франція продовжує докладати ще більше зусиль для звільнення усіх заручників", – відреагував президент Франції Емманюель Макрон.

Ернандес-Раду, наскільки відомо – вже 43-й загиблий французького походження внаслідок нападу ХАМАС на Ізраїль. Серед заручників, які досі не знайдені і не звільнені, залишаються двоє осіб французького походження. 

Нагадаємо, цього тижня Ізраїль після рішення кількох країн Європи визнати державність Палестини показав європейським послам відео зі звірствами ХАМАС.