Литва видворила громадянина РФ, який прожив у країні 35 років

Субота, 25 травня 2024, 12:35 - Іванна Костіна

У п'ятницю, 24 травня, через загрози національній безпеці Литва видворила в Росію громадянина РФ Владіміра Водо, який прожив у Литві 35 років.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє LRT.

Департамент держбезпеки Литви постановив, що Водо становить загрозу державній безпеці, оскільки його погляди "нелояльні до Литви, він поширює пропагандистську інформацію в соціальних мережах відповідно до інформаційної політики Росії".

На підставі цього Департамент міграції анулював його посвідку на проживання в Литві й ухвалив рішення про депортацію.

Водо оскаржив рішення, вказавши, що доглядає за хворою матір'ю, має тісні зв'язки з Литвою, володіє литовською мовою і повністю розірвав усі зв'язки з країною походження. 15 травня Вищий адміністративний суд Литви ухвалив остаточне рішення про депортацію Водо в Росію.

Напередодні депортації Водо затримали у Вільнюсі, ніч він провів у Центрі реєстрації іноземців у Пабраде.

"Сьогодні його доставили до кордону з Росією, на прикордонний пункт Кібартай. Після завершення всіх формальностей відправили в Росію. Жодних інцидентів, проблем чи незапланованих пригод під час реалізації цього рішення не було", – повідомив представник Служби охорони державного кордону Гедрюс Мішутіс.

Владімір Водо проживав у Литві з 1989 року, першу посвідку на постійне проживання в Литві отримав 1993-го року.

Нагадаємо, очільник Латвійсько-Російської асоціації співробітництва, військовий пенсіонер та громадянин Росії 82-річний Борис Катков 12 січня був видворений із Латвії та перетнув кордон із Росією.

Перед цим повідомлялось, Латвія може видворити 1 167 громадян Росії, які не виконали вимоги поправок до закону про імміграцію та не надали документи на отримання посвідки на проживання в країні.