На Октоберфесті заборонили виконувати любовну пісню, яку вподобали ультраправі

Понеділок, 27 травня 2024, 18:15 - Олег Павлюк

Організатори відомого пивного фестивалю в Мюнхені Октоберфест заявили, що заборонять виконання популярної пісні 1999 року L'amour toujours італійського діджея Джіджі Д'Агостіно, яку не раз використовували ультраправі для расистських гасел.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації ZDF.

Директор Октоберфесту Клеменс Баумгертнер оголосив про заборону L'amour toujours після кількох правоекстремістських інцидентів, пов'язаних із цим хітом.

"Ми хочемо заборонити її, і я її забороню. Усьому цьому праворадикальному сміттю немає місця на Октоберфесті", – наголосив він, додавши, що фестиваль є аполітичним і щороку приймає багато іноземних гостей.

Ультраправим не вдалося перемогти на місцевих виборах у східній Німеччині

Скандал довкола пісні L'amour toujours розгорівся в Німеччині з минулого тижня, коли в інтернеті з'явилось відео з вечірки в барі на німецькому острові Зюльт у Північному морі. На ньому кілька молодих людей під цю пісню скандували рядки "Іноземці геть" і "Німеччина – німцям".

Німецькі ЗМІ також повідомляли про інші подібні інциденти на фестивалях, наприклад у Баварії та Нижній Саксонії. Це викликало загальнонаціональне обурення і дискусії про поширення правоекстремістських настроїв, додає ZDF.

Прем'єр Іспанії заступився за "сексистську" пісню, яка поїде на Євробачення

Виконання ксенофобських пісенних рядків пісні L'amour toujours і поширення відео з ними в соцмережах траплялось і раніше, відображаючи все більше вподобання ультраправих ідей у німецькому суспільстві.

Німецька ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" тривалий час нарощувала популярність на тлі розчарування німців в уряді. Але нині її рейтинг найнижчий за останні 11 місяців під тиском скандалів, пов'язаних із різкою антиміграційною позицією партії та ймовірною причетністю її членів до шпигунства на користь Росії та Китаю.