Прем’єр Бельгії: Україна зможе використовувати F-16 на своїй території

Новини — Вівторок, 28 травня 2024, 12:16 —

Прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо заявив, що Україна зможе використовувати передані його країною винищувачі F-16 на своїй території.

Про це він сказав під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє "Європейська правда".

За словами Де Кроо, умови використання наданої зброї чітко прописані у підписаній безпековій угоді між Бельгією та Україною.

"Українські Збройні сили можуть використовувати це (літаки. – Ред.) на українській території", – зазначив бельгійський прем’єр.

Реклама:

Як відомо, уряд Бельгії вирішив прискорити постачання Україні власних винищувачів F-16 і зробити це вже до кінця 2024 року, не чекаючи формування нового кабінету міністрів.

У підписаній безпековій угоді вказана точна кількість винищувачів F-16 – 30 – які будуть поставлені в Україну до 2028 року. Як зазначив Зеленський, перші з них прибудуть вже цього року.

Бельгія – одна з тринадцяти країн, які беруть участь у коаліції з надання Україні винищувачів. Раніше вона планувала почати поставки F-16 в Україну, які поступово замінює на більш сучасні F-35, з 2025 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: