Розвідка Британії розповіла, чому РФ скасувала армійські ігри і танковий біатлон

Новини — Середа, 29 травня 2024, 11:53 —

Розвідка Великої Британії проаналізувала причини скасування в РФ щорічних міжнародних військових ігор і відомого змагання з танкового біатлону, що проводиться в межах заходу.

Про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 29 травня, повідомляє "Європейська правда".

У відомстві зазначили, що минулого тижня російські ЗМІ повідомили, що щорічні Російські міжнародні армійські ігри не відбудуться 2024 року, хоча Міноборони РФ не коментувало це офіційно.

Захід також не відбувся у 2023 році, нагадує розвідка.

Реклама:

В останніх міжнародних армійських іграх 2022 року взяли участь 6 тисяч учасників із 37 країн.

"Росія, ймовірно, скасувала ігри, щоб уникнути критики цього заходу як тривіальної діяльності у воєнний час, що відволікає військові зусилля від війни в Україні, а також щоб уникнути ймовірного скорочення участі інших країн", – йдеться в огляді.

Існує також реальна ймовірність того, що через поразки в Україні російське міністерство оборони занепокоєне тим, що нестача кваліфікованого військового персоналу і техніки поставить під загрозу послідовне домінування Росії в змаганнях, додали в розвідці.

Нещодавно британська розвідка присвятила свій огляд нещодавно виданому в Росії журналу "Політрук", який покликаний допомогти з вихованням російських солдатів.

Крім того, розвідка Британії зазначала, що російські окупаційні війська не досягли заявленої кремлівським правителем Владіміром Путіним мети щодо створення "буферної зони" на півночі Харківської області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: