Італія ввела нові правила для камер контролю швидкості на дорогах

Новини — Середа, 29 травня 2024, 19:24 —

Італія запровадила нові правила використання камер контролю швидкості автомобілів на своїх дорогах.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство DPA.

Одна з найсуттєвіших змін у правилах стосується попереджувальних дорожніх знаків. Водії повинні бути заздалегідь повідомлені про радари швидкості як у міських, так і позаміських зонах.

Попередження про камери за межами населених пунктів повинні бути розміщені щонайменше за 1 кілометр до них.

Реклама:

Правила передбачають мінімальну відстань між окремими пристроями, а також те, що камери можуть використовуватися лише при перевищенні певної швидкості, наприклад, коли максимальна швидкість у містах становить 50 кілометрів на годину.

Указ також передбачає 12-місячний перехідний період для адаптації камер контролю швидкості до нових правил.

Міністр транспорту Маттео Сальвіні з ультраправої партії "Ліга" написав на онлайн-платформі X (Twitter), що камери контролю швидкості були створені для забезпечення більшої безпеки та зменшення кількості аварій, але занадто часто їх використовували для заробляння грошей і переслідування громадян.

За оцінками організації із захисту прав споживачів Codacons, на італійських дорогах встановлено близько 11 300 камер контролю швидкості – більше, ніж у будь-якій іншій країні Європи.

Іноземні туристи особливо вразливі до цих пасток.

Codacons привітала нові правила, які, за її словами, врятують автомобілістів від потоку штрафів і зупинять зловживання з боку деяких італійських муніципалітетів.

У березні повідомляли про плани Італії відмовитись від розсилки фотографій з камер контролю швидкості з міркувань конфіденційності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: