WSJ: Трамп думає надати Маску роль радника в разі обрання президентом

Новини — Четвер, 30 травня 2024, 08:29 —

Майбутній кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп обговорює з мільярдером Ілоном Маском можливість надання тому ролі консультанта в разі повернення експрезидента в Білий дім.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.

У матеріалі йдеться, що Трамп нібито запропонував Маску роль, яка схожа на ту, яку відігравав ексголова компанії Marvel Айк Перлмуттер – давній знайомий експрезидента, який непомітно допомагав йому формувати політику в міністерстві у справах ветеранів.

Втім, з публікації важко зрозуміти деталі потенційної ролі Маска в адміністрації Трампа, якщо той повернеться в Білий дім.

Реклама:

Мільярдер офіційно не підтримав політика, але вони зустрілися в приватному порядку в березні, коли експрезидент намагався збільшити збір коштів на передвиборчу кампанію.

За словами джерел, відтоді Трамп і Маск встановили більш тісні відносини і обмінялися думками щодо імміграції, електромобілів, космічних сил США й портфеля компаній бізнесмена.

Також за даними видання, Маск та інший мільярдер Нельсон Пельц поінформували майбутнього кандидата від республіканців про свої приватні зусилля, спрямовані на те, щоб переконати "елітних" бізнес-лідерів не підтримувати президента США Джо Байдена на виборах.

Раніше Трамп, як пишуть ЗМІ, під час одного із заходів зі збору коштів на свою передвиборчу кампанію заявив, що розбомбив би Москву й Пекін.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що Трамп у разі перемоги на виборах у листопаді 2024 року може висунути вимогу перед членами НАТО витрачати не 2%, а 3% ВВП на оборону.

Водночас американський мільярдер, власник соцмережі Twitter (X) Ілон Маск казав, що не буде давати коштів на передвиборчу кампанію жодному кандидату на виборах президента США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: