Пісторіус в Одесі пообіцяв Україні новий пакет зброї на 500 млн євро

доповнено
Новини — Четвер, 30 травня 2024, 20:17 —

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 30 травня прибув із неоголошеним візитом в Одесу, де заявив про підготовку чергового пакета військової допомоги Україні.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Під час зустрічі з українським міністром оборони Рустемом Умєровим Пісторіус оголосив про новий пакет німецької зброї на суму півмільярда євро для підтримки України.

"Ми будемо продовжувати підтримувати вас у цій оборонній кампанії", – запевнив він.

Реклама:

Доповнено 20:45. В оновленому матеріалі DPA цитуються слова Пісторіуса про вміст пакета допомоги. До нього увійдуть "велика кількість ракет" для систем ППО середньої дальності Iris-T SLM і менша кількість – для систем меншох дальності SLS.

У пакеті є розвідувальні дрони, запчастини для техніки, додаткові бойові машини піхоти Marder, бойові броньовані машини, зенітні системи та засоби радіоелектронної боротьби, кілька сотень снайперських гвинтівок та один мільйон патронів для стрілецької зброї.

Також, за словами голови Міноборони Німеччини, передбачається постачання 18 колісних гаубиць з 2025 року, фінансування курсів для українських техніків, фінансування супутникового зв'язку й ремонту 19 іспанських танків Leopard, які Іспанія потім передасть Україні.

Візит міністра оборони ФРН до Одеси тримався в таємниці до вечора 30 травня з міркувань безпеки.

Як відомо, на 2024 рік Німеччина заклала понад 7 мільярдів євро військової допомоги Україні. Нещодавно цю суму збільшили ще на 3,8 мільярда євро.

Раніше цього місяця канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив, що Україна й надалі буде отримувати від них підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: