Парламент Молдови засудив російську політику геноциду щодо України

Новини — Четвер, 30 травня 2024, 20:57 —

Парламент Молдови на засіданні 30 травня ухвалив декларацію, що засуджує політику геноциду Росії щодо України, зокрема примусове переміщення та депортацію українських дітей на окупованих територіях.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

За схвалення декларації проголосували 59 молдовських депутатів від партії влади PAS і позафракційна депутатка Вікторія Казаку. Депутати від Блоку комуністів і соціалістів та інші позафракційні та незалежні депутати утрималися від голосування.

Документ засуджує агресивну війну Росії проти України, яка призвела до численних жертв серед цивільних, переміщення мільйонів людей і біженців, а також підтверджує зобов'язання Кишинева допомагати українським дітям і біженцям у Молдові.

Реклама:
Чому резолюція ПАРЄ щодо українських дітей є дуже важливою

"Ця Декларація підтверджує готовність молдовської влади продовжувати надавати гуманітарну допомогу біженцям з України та закликає до консолідації зусиль демократичного світу та міжнародних гуманітарних організацій щодо виявлення, визначення місцеперебування та репатріації насильно переміщених і депортованих дітей до України", – йдеться в ній.

Співавторка декларації, депутатка від PAS Дойна Герман, зазначила, що аналогічні документи схвалили Європейський парламент і Парламентська асамблея Ради Європи, а також парламенти Чехії, Словаччини, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Франції, Ісландії, США та Канади.

"ЄвроПравда" детальніше писала про рішення ПАРЄ у статті Як Україна просуває визнання суперзлочину РФ та допомогу дітям.

Нещодавно комітет у закордонних справах нижньої палати парламенту Іспанії підтримав резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: