У лікарні підтвердили, що прем'єра Словаччини виписали і він вдома

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 12:27 —

Директорка лікарні в Банській Бистриці Міріам Лапунікова підтвердила, що прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який в середині травня зазнав замаху, виписали і він вже перебуває вдома у Братиславі.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Aktuality.

У п'ятницю Університетська лікарня імені Рузвельта в Банській Бистриці, де очільник словацького уряду перебував на стаціонарному лікуванні понад два тижні, опублікувала офіційну заяву.

У ній директорка лікарні зазначила, що наразі Фіцо лікується вдома. Вона також подякувала йому за те, що "він був дисциплінованим пацієнтом".

Реклама:

Медичний персонал лікарні в Банській Бистриці також побажав прем'єр-міністру набратися сил під час тривалої реабілітації.

Напередодні ввечері в четвер Фіцо перевезли з лікарні в місті Банська Бистриця до Братислави.

Нагадаємо, замах на Фіцо скоїли 15 травня після виїзного засідання уряду в місті Гандлова. Перший час після інциденту були сумніви, чи виживе поранений прем’єр. 

Нападником виявився 71-річний Юрай Цинтула. На допиті він стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки "зашкодити здоров'ю", аби він не зміг далі проводити політику, з якою Цинтула незгодний, зокрема й у питанні російсько-української війни.

Читайте також статтю на цю тему: П'ять пострілів у прем'єра: які наслідки матиме найгучніший напад в історії Словаччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: