Орбан каже, що дозвіл Україні бити західною зброєю по РФ "руйнує Європу"

П'ятниця, 31 травня 2024, 13:25 - Ірина Кутєлєва

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти ініціативи деяких західних країн дозволити Україні бити наданою союзниками зброєю по території РФ.

[SOURCE]Заяву угорського прем’єра наводить AP, повідомляє "Європейська правда".

На думку Орбана, такі плани "наближають Європу до руйнування".

Орбан заявив, що позиція президента Франції Емманюеля Макрона, який не виключає введення військ в Україну, а також пропозиція НАТО, яка дозволить Києву завдавати ударів по військових базах на території Росії за допомогою сучасної далекобійної зброї, наданої західними партнерами, ризикує переростанням війни в Україні в глобальний конфлікт.

"Війна – це монстр, який постійно голодний, його треба годувати, і його треба годувати грошима. І я бачу, що американці і демократичний уряд Сполучених Штатів, і лідери Європейського Союзу готові його годувати", – сказав він.

Нещодавно Україна підтвердила повідомлення в ЗМІ, які з'явилися напередодні, про те, що адміністрація президента США Джо Байдена непублічно схвалила удари України по території РФ з використанням американської зброї, але тільки неподалік Харківської області.

Крім того, в уряді Німеччини підтвердили, що дозволяють Україні використовувати надану німецьку зброю для ударів по військових об’єктах на території РФ на тлі російського наступу в Харківській області.