Франція заборонила ізраїльським компаніям участь у провідній виставці озброєнь 

П'ятниця, 31 травня 2024, 16:56 - Христина Бондарєва

Франція заборонила ізраїльським оборонним компаніям брати участь в Eurosatory, одній з найбільших світових виставок озброєнь.

[SOURCE]Про це повідомив представник Міністерства збройних сил Франції виданню Politico, пише "Європейська правда".

Посадовець зазначив, що умови для того, щоб вітати ізраїльські компанії на французькій виставці, більше не є прийнятними в той час, коли президент Франції закликає до припинення ізраїльських операцій в Рафаху.

"Відповідно до заяв, зроблених президентом Франції, нам терміново потрібне припинення вогню, щоб забезпечити захист населення Гази, звільнення всіх заручників і повний доступ для гуманітарної допомоги", – додали у відомстві.

Раніше цього тижня лідери ЄС, включно з Макроном, засудили ізраїльську повітряну атаку на намети біженців у Рафаху, в результаті якої загинуло щонайменше 46 палестинців, серед яких було багато дітей.

Загалом, щонайменше 35 тисяч палестинців було вбито за вісім місяців, починаючи з 7 жовтня, коли Ізраїль розпочав атаку на сектор Гази після того, як бойовики ХАМАС вбили близько 1200 людей в Ізраїлі.

Виставка озброєнь відбудеться з 17 по 21 червня у Паризькому регіоні. За даними AFP, цього року на Eurosatory загалом зареєструвалося близько 2000 компаній, в тому числі 74 з Ізраїлю.

Нагадаємо, міністри закордонних справ ЄС у понеділок обговорили потенційні кроки проти Ізраїлю, якщо він не виконає рішення Міжнародного суду ООН, що зобов'язує його негайно припинити наступ у Рафаху. 

У той час як низка країн, включаючи Німеччину і Австрію, ймовірно, будуть проти антиізраїльських санкцій, інші країни, такі як Ірландія, Бельгія та Іспанія, очолюють зусилля, спрямовані на тиск на Ізраїль за допомогою торговельних санкцій.