Голова МЗС Литви вважає, що Україна може завдавати ударів по Білорусі

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 17:59 —

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що у випадку розміщення Росією законних військових цілей на території Білорусі Україна має право завдавати ударів по них.

Про це він сказав перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Празі у відповідь на запитання білоруської служби "Радіо Свобода", повідомляє "Європейська правда".

Ландсбергіс наголосив, що Україна "повинна мати здатність захищатися".

"Якщо Росія, побоюючись, що цілі можуть бути обстріляні в Росії, може перемістити їх кудись в іншому місці, то я вважаю, що вибір цілей теж потрібно перенести", – додав голова литовського МЗС.

Реклама:
WSJ: США досі забороняють Україні бити по Росії ракетами ATACMS 

Нещодавно Україна підтвердила повідомлення в ЗМІ, які з'явилися напередодні, про те, що адміністрація президента США Джо Байдена непублічно схвалила удари України по території РФ з використанням американської зброї, але тільки неподалік Харківської області.

Крім того, в уряді Німеччини підтвердили, що дозволяють Україні використовувати надану німецьку зброю для ударів по військових об’єктах на території РФ на тлі російського наступу в Харківській області.

У Єврокомісії заявили, що згідно з міжнародним правом, Україна має право захищати себе від розв’язаної агресії, зокрема, завдаючи ударів по військових об’єктах на території РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: