Нідерланди прискорять розробку плану протидії російській загрозі в Північному морі

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 18:32 —

Тимчасовий уряд Нідерландів вирішив прискорити розробку стратегії протидії російській загрозі в Північному морі з огляду на посилену занепокоєність щодо можливих диверсій Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

Під час дебатів у нижній палаті парламенту Нідерландів деякі депутати висловили здивування тим, що російські кораблі "швартуються в наших портах" чи плавають в районі Північного моря "і мають можливість вивчати нашу інфраструктуру".

Голова нідерландського Міноборони Кайса Оллонгрен пояснила, що за російськими кораблями "пильно стежать", а відомство відстежує всі ризики російської присутності.

Реклама:
Нідерланди посилять військову присутність у Північному морі через підозрілі дії РФ

В уряді Нідерландів запевнили, що стратегія протидії російській загрозі, яка мала бути готова після літа, тепер буде розроблятись у прискореному темпі.

Частину планів щодо захисту інфраструктури Північного моря уряд Нідерландів оприлюднить публічно, але технічні деталі реалізації залишаться в таємниці з міркувань безпеки.

Позаяк найближчим часом у Нідерландах з'явиться новий коаліційний уряд, саме він і відповідатиме за розробку стратегії, уточнює NOS.

Кілька тижнів тому європейські спецслужби попередили свої уряди про те, що Росія планує насильницькі саботажні дії в Європі. У деяких країнах уже фіксували підпали об'єктів, за якими може стояти Москва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: