В уряді Німеччини кажуть, що відсутність Найєма не зашкодить конференції з відновлення

Новини — Понеділок, 10 червня 2024, 15:22 —

В уряді Німеччини вважають, що відсутність на конференції з відновлення у Берліні керівника Держагентства з відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма, який заявив про відставку з цієї посади, не має зашкодити заходу. 

Як пише "Європейська правда", про це у коментарі "Укрінформу" сказав речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт.

Речника попросили прокоментувати новини про те, що Найєму не погодили відрядження для участі у конференції і він оголосив про свою відставку з посади Держагентства з відновлення та розвитку інфраструктури. 

"Жодним чином… відсутність однієї персони не може вплинути на успіх або неуспіх конференції", – сказав Гебештрайт.

Реклама:

Представниця пресслужби Міністерства фінансів ФРН Шарлотте Мігенда зі свого боку розповіла, що на полях конференції мають підписати спільний документ.

"Міністр фінансів Крістіан Лінднер і український міністр Сергій Марченко підпишуть спільну декларацію про наміри. В ній ітиметься про фінансування відбудови (України) і подальший розвиток інституціонального фінансування", – наводить її слова "Укрінформ". 

Нагадаємо, Конференція з відбудови України у Берліні почнеться у вівторок і стане вже третім таким заходом, після першої конференції 2022 року у швейцарському Лугано та другої – у Лондоні.

За даними ЗМІ, президент України Володимир Зеленський особисто буде присутній на заході, а також має вперше особисто виступити у Бундестазі Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: