США запускають у Варшаві ініціативу з протидії дезінформації в Україні

Новини — Понеділок, 10 червня 2024, 16:00 —

Центр глобальної взаємодії Державного департаменту США, відповідальний за розвінчування дезінформації, оголосив про запуск із Польщею ініціативи, покликаної допомогти Україні протистояти російським інформаційним атакам.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні Держдепу.

Спільна ініціатива США та Польщі – Українська комунікаційна група (UCG) – базуватиметься у Варшаві та надаватиме Києву підтримку "в боротьбі з російською агресією в інформаційному просторі".

"UCG об'єднає уряди країн-партнерів-однодумців для координації меседжів, сприяння точному інформуванню про повномасштабне вторгнення Росії, посилення голосу України та викриття інформаційних маніпуляцій Кремля", – пояснює зовнішньополітичне відомство США.

Реклама:

У заяві стверджується, що Кремль "постійно використовує брехню і маніпуляції, щоб створити фальшиві приводи для свого невиправданого вторгнення, приховати військові цілі і намагатись підірвати світову солідарність із українським народом".

Польща все частіше говорить, що є об'єктом підривних заходів з боку російських спецслужб. Серед останніх випадків – кібератака на державне інформаційне агентство та поширення фейку про "мобілізацію".

У США також говорили, що Кремль на тлі активних воєнних дій в Україні посилив кампанію з дезінформації проти української влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: