"Зелені" готові підтримати фон дер Ляєн на другий термін

Новини — Понеділок, 10 червня 2024, 17:27 —

Політичне об'єднання "Зелених" пропонує допомогу президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн переобратися на другий термін.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Tagesschau.

За словами Террі Райнтке – кандидатки в євродепутати та співголови об'єднання "Зелені/Європейський вільний альянс" в Європарламенті скликання, термін якого спливає, – її політична група готова вести переговори про формування нового складу Єврокомісії.

"Ми хочемо спільно керувати. Ми готові допомогти Урсулі фон дер Ляєн мати демократичну більшість", – зазначила вона.

Реклама:

Політикиня вказала, що на переговорах "Зелені" зосередяться на таких питаннях, як продовження "зеленого курсу", а також верховенство права й демократія в ЄС.

"Ми не формуємо більшість з правими екстремістами", – втім, підкреслила Райнтке.

Раніше Урсула фон дер Ляєн, чия правоцентристська Європейська народна партія (ЄНП) виграла вибори до Європарламенту, заявила, що прагне сформувати альянс із політичними силами, які є проєвропейськими та проукраїнськими.

Нагадаємо, ультраправим і євроскептичним депутатам попри прогнози не вдалося забезпечити на виборах до Європарламенту достатню кількість мандатів, аби переважити центристські сили.

В Італії партія прем’єрки Джорджії Мелоні перемогла на виборах до Європарламенту. Мелоні розглядають ключовою фігурою у політичній групі "Європейські консерватори та реформісти" з точки зору прийняття рішень щодо альянсів у Європарламенті і повторному призначенні фон дер Ляєн.

Між тим партія угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" досягла найгіршого результату в історії на виборах до Європарламенту на тлі появи в угорській політиці новачка Петера Мадяра.

Читайте більше про те, що означають результати євровиборів та чому вони стали історичними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: