У Латвії визначились зі своїм кандидатом до Єврокомісії

Новини — Понеділок, 10 червня 2024, 20:50 —

Урядова коаліція Латвії погодила кандидатуру Валдіса Домбровскіса – який уже обіймає посаду віцеголови Європейської комісії – на посаду єврокомісара від країни, формальне рішення очікується вже 11 червня.

Про це заявила журналістам прем’єрка Латвії Евіка Сіліня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LSM.

Домбровскіс брав участь у виборах до Європейського парламенту від партії влади "Нова єдність", яка отримала понад 25% голосів, причому за самого політика віддали свої голоси найбільше латвійців.

"Ми вважаємо, що його здобутки в Європі і його здатність впливати на процес, як з погляду його міжнародного досвіду, так і з погляду його визнання в європейських інституціях, є справді важливими", – підкреслила прем’єрка Латвії.

Реклама:
Президентка Європарламенту переобралась на рідній Мальті з рекордним результатом

Перед висуненням Домбровскіс ще має зустрітись із усіма членами коаліції в Латвії, але вони попередньо дали згоду на таке рішення. Причому у "Новій єдності" вказали, що саме за його роботи в Єврокомісії Латвія отримала мільярдні інвестиції в економіку.

Нагадаємо, в останньому складі Європейської комісії Валдіс Домбровскіс обіймає посаду комісара з питань міжнародної торгівлі. Він також є віцепрезидентом ЄК, відповідальним за економіку Європейського Союзу.

Про останні вибори до Європарламенту читайте у статті Європа йде вправо. Що означають результати євровиборів та чому вони стали історичними

Також читайте, як обирають керівництво ЄС та що це означає для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: