Фінляндія посилює безпеку закритого кордону з Росією

Новини — Вівторок, 11 червня 2024, 16:58 —

Фінляндія збільшує кількість прикордонних патрулів, безпілотників та електронних детекторів, а також будує паркани вздовж ділянок кордону з Росією, яка створює міграційний тиск на державу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

Очікують, що фінський парламент перед літніми канікулами схвалить нове жорстке законодавство щодо безпеки кордону з Росією.

Згідно із запланованим законодавством, фінські прикордонники зможуть залучати тисячі резервістів для патрулювання кордону, виявляти телефонні сигнали мігрантів, відправляти мігрантів до центрів утримання під вартою і – що є найбільш суперечливим – відправляти їх назад до РФ, не приймаючи їхніх прохань про надання притулку.

Реклама:
Фінляндія заявила про порушення військовим літаком РФ її повітряного простору

За словами міністерки внутрішніх справ країни Марі Рантанен, Фінляндія не може просто так дозволити відкрити новий маршрут для мігрантів до Європи.

"Але загалом мова йде не про маршрут мігрантів: мова йде про ситуацію, в якій влада іншої країни допомагає або навіть тисне і підштовхує мігрантів до кордону Фінляндії", – сказала вона.

Нещодавно прикордонна служба Фінляндії заявила, що регулярно спостерігає "повітряні об'єкти" на російському кордоні, який нині закритий на невизначений термін через міграційний тиск з боку Москви.

Нагадаємо, уряд Фінляндії у квітні залишив кордон з Росією закритим, щоб протидіяти гібридній міграційній кризі. 

Також повідомляли, що фінська прикордонна служба почала розслідування близько двох десятків справ, пов'язаних з організацією незаконного проникнення до Фінляндії через кордон із Росією.

З минулої осені Росія організовує на східному кордоні Фінляндії шукачів притулку, тобто перетворює людей, які шукають притулку або кращого життя, на "інструмент" для досягнення власних цілей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: