Прем'єр Греції впевнений у переобранні фон дер Ляєн

Вівторок, 11 червня 2024, 20:23 - Андрій Синявський

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс висловив упевненість, що президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн переоберуть на другий термін за результатами виборів до Європарламенту, які відбулись минулого тижня.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg.

Фон дер Ляєн, чия Європейська народна партія (ЄНП) виграла вибори в Європарламент, хоче продовжити роботу на посту глави Єврокомісії на другий термін.

"Це буде пані фон дер Ляєн", – сказав Міцотакіс в інтерв'ю грецькому телеканалу Alpha TV, маючи на увазі її перепризначення на посаду.

В оточенні Макрона кажуть, що він підтримає переобрання фон дер Ляєн

За словами очільника грецького уряду, він та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск будуть провідними переговірниками від ЄНП за найвищі посади в Євросоюзі.

Після виборів до Європарламенту лідери ЄС повинні домовитися про наступних очільників Єврокомісії, Євроради та Європарламенту, а також про наступного главу зовнішньополітичного відомства.

Раніше ЗМІ повідомляли, що президент Європейської ради Шарль Мішель, у якого тривалий конфлікт з очільницею Єврокомісії, хоче усунути Урсулу фон дер Ляєн від участі у неформальній зустрічі лідерів ЄС, де після євровиборів будуть обговорювати призначення нового керівництва Євросоюзу.

Нагадаємо, політичне об'єднання "Зелених" вже висловило підтримку президентці Єврокомісії у переобранні на другий термін.

Сама ж Урсула фон дер Ляєн заявила, що прагне сформувати альянс із політичними силами, які є проєвропейськими та проукраїнськими.

Читайте більше про те, що означають результати євровиборів та чому вони стали історичними.