Слідча комісія Сейму викликає дати свідчення колишнього генпрокурора і міністра юстиції Польщі

Середа, 12 червня 2024, 15:08 - Марія Ємець

Слідча комісія Сейму Польщі щодо скандалу зі шпигунською програмою Pegasus викликала на засідання колишнього генпрокурора та міністра юстиції Збігнева Зьобро.

[SOURCE]Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда". 

Очільниця комісії Магдалена Срока оголосила, що Зьобро запросили для свідчень 1 липня на 10 годину ранку. 

"Ми завершуємо з’ясовувати історію щодо закупівлі програмного забезпечення Pegasus, у зв’язку з чим вирішили викликати Зьобро на засідання комісії 1 липня", – повідомила вона.

Павел Сліз з "Третього шляху" зазначив, що якщо Зьобро не може з’явитися через стан здоров’я, то має повідомити про це і надати підтверджуючі документи. 

Ще один депутат, Томаш Трела, заявив, що сподівається на присутність Зьобро, тому що перед виборчою кампанією він був публічно активним. 

Нагадаємо, взимку стало відомо, що у Зьобро виявили рак.

Збігнев Зьобро – серед посадовців з попереднього уряду, яким зі зміною влади почали ставити запитання щодо низки подій того періоду. Серед іншого, це скандал з використанням шпигунського програмного забезпечення для стеження за опонентами, а також щодо організації голосування поштою у розпал пандемії коронавірусу (докладніше про це – у статті Полювання на Качинського).

У березні до Зьобро приходили з обшуками у зв’язку з розслідуванням можливих зловживань у розпорядженні коштами у Фонді справедливості – спеціальному фонді для підтримки постраждалих від злочинів, який підпорядковується Міністерству юстиції.