США покарали Мосбіржу, торги доларами та євро в Росії – на паузі

Новини — Середа, 12 червня 2024, 18:48 —

Міністерство фінансів США 12 червня оголосило про санкції проти Московської біржі, на якій у Росії ведеться торгівля акціями компаній, та Національного клірингового центру, який виступає посередником у валютній торгівлі.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні відомства.

Як вказує американський Мінфін, російський правитель Владімір Путін раніше затвердив низку заходів для подальшого залучення капіталу через Мосбіржу як від російських осіб, так і від осіб із "дружніх країн".

Це дозволяє акціонерам "отримувати прибуток від військової машини Кремля шляхом інвестування в російський державний борг, російські корпорації та провідні російські оборонні підприємства", йдеться в повідомленні.

Реклама:
США наклали санкції на російську платіжну систему "Мір"

Під нові обмеження США також потрапили Національний кліринговий центр – контрагент у всіх валютних угодах Мосбіржі; Національний розрахунковий депозитарій – центральний депозитарій цінних паперів у Росії; а також страхові компанії "Согаз" і РНПК.

Після накладення американських санкцій Московська біржа оголосила про припинення торгів доларом і євро з 13 червня та зупинку всіх торгів інструментами з розрахунками в доларах і євро.

Нагадаємо, Мінфін США також оголосив про розширення механізму вторинних санкцій стосовно Росії та санкції проти понад 90 іноземних компаній та осіб, які допомагають Москві ухилятись від санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: