Пентагон: На "Рамштайні" обговорять потребу України в ППО, зокрема – у Patriot

Новини — Четвер, 13 червня 2024, 08:14 —

У Пентагоні повідомили, що на 23-му засіданні формату "Рамштайн" у четвер в Брюсселі обговорять потребу України в посиленні її протиповітряної оборони, зокрема – у необхідності поставки ЗРК Patriot.

Про це розповіла на брифінгу 12 червня заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, повідомляє "Європейська правда".

Журналісти поцікавились у Сінгх, коли Штати зможуть передати Україні ще одну батарею Patriot. Про схвалення президентом Байденом цього кроку раніше повідомляли ЗМІ.

Сінгх зазначила, що не має інформації стосовно повідомлень у медіа, але підкреслила, що це питання будуть обговорювати на засіданні формату "Рамштайн".

Реклама:

"Ми знаємо, що протиповітряна оборона є пріоритетом для України, це те, що їм потрібно, чи то у вигляді Patriot, чи то в інших видах озброєнь. 

І я впевнена, що це буде темою для обговорення завтра (у четвер. – Ред.) на засіданні Контактної групи з допомоги Україні", – сказала заступниця речника Пентагону.

Чергове засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") відбудеться в очному форматі 13 червня в штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Попереднє, 22-ге засідання Контактної групи з питань оборони України відбулось 20 травня онлайн і також було присвячене посиленню протиповітряної оборони України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: