В Італії судно, що мало прийняти поліцію для саміту G7, арештували через погані санітарні умови

фото
Новини — Четвер, 13 червня 2024, 08:35 —

Корабель, на якому мали розміститися понад 2 тисячі поліцейських, аби забезпечувати безпеку під час саміту лідерів країн G7 цього тижня, арештували у середу після скарг на погані умови перебування на борту.

Як пише "Європейська правда", про це повідомило агентство Reuters з посиланням на дані поліції.

Поліцейські повинні були розміститися на кораблі Mykonos Magic, перейменованому на Goddess of the Night. Він пришвартований у місті Бріндізі, приблизно за 60 кілометрів від Борго Егнація – розкішного курорту на півдні Апулії, який прийматиме зустріч G7 13-15 червня.

Раніше цього тижня профспілки поскаржилися на погані санітарні умови на борту. Вони заявили, що багатьма каютами неможливо користуватися, там протікає вода, туалети непридатні, а кондиціонери – зламані.

Реклама:
 
фото з сайту il messaggero

Такі погані умови змусили людей на борту переїхати в готелі та на інше судно.

Початкове розслідування показало "значні санітарно-гігієнічні проблеми і серйозні недоліки розміщення", що може вважатися злочином шахрайства в сфері державних замовлень, йдеться в заяві поліції.

Судно було арештовано за наказом прокуратури Бріндізі з метою проведення подальшого розслідування.

У попередній заяві поліція також повідомила, що розглядає можливість судового переслідування власника судна. 

Італійські ЗМІ повідомили, що уряд заплатив близько 6 мільйонів євро за оренду судна на час проведення саміту G7.

Нагадаємо, напередодні саміту G7, що стартує в Італії 13 червня, лідери країн досягли домовленості про виділення 50 мільярдів доларів кредиту для України шляхом використання заморожених російських активів.

На саміті G7 в Італії прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак оголосить про надання Україні двосторонньої допомоги у розмірі до 242 мільйонів фунтів стерлінгів (майже $300 млн).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: