Невдоволення німців урядовою коаліцією досягло рекордно високого рівня

Четвер, 13 червня 2024, 14:53 - Андрій Синявський

У Німеччині невдоволення виборців керівною коаліцією досягло рекордно високого рівня на тлі невдалих для урядових партій виборів до Європарламенту.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це свідчать результати опитування, яке оприлюднив телеканал ZDF, повідомляє Reuters.

З 1 334 респондентів дослідження, проведеного 10-12 червня, 71% заявили, що незадоволені роботою уряду, порівняно з 66% у травні.

Близько 51% опитаних висловилися за дострокові вибори, водночас 66% все ще вірять, що коаліція протримається до кінця свого терміну повноважень наступного року.

У партії Шольца бачать його кандидатом у канцлери попри низькі рейтинги

Ці результати свідчать про невдоволення німців падінням рівня життя в найбільшій економіці Європи на тлі боротьби уряду з енергетичною кризою, спричиненою загарбницькою війною РФ проти України, та наслідками пандемії COVID-19.

Раніше в уряді Німеччини заявили, що не планують проведення дострокових парламентських виборів попри низькі результати коаліційних партій на виборах у Європарламент.

Усі три партії в коаліції Олафа Шольца у федеральному уряді Німеччини – соціал-демократи, "Зелені" та "вільні демократи" – показали ненайкращі результати на євровиборах, що відображає розчарування виборців урядом.

Лідер німецької консервативної партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) і глава уряду Баварії Маркус Зьодер закликав до якнайшвидшого проведення дострокових національних парламентських виборів.

Про останні вибори до Європарламенту читайте у статті Європа йде вправо. Що означають результати євровиборів та чому вони стали історичними