Рейтинг підтримки Макрона впав до найнижчого рівня з кінця 2018 року

Четвер, 13 червня 2024, 18:21 - Андрій Синявський

Підтримка президента Франції Емманюеля Макрона знизилася до найнижчого рівня з грудня 2018 року на тлі невдалих для його партії виборів до Європарламенту.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg.

Опитування, проведене компанією Elabe для видання Les Echos, показало, що 24% опитаних довіряють Макрону у вирішенні проблем, з якими стикається Франція, що на 5 пунктів менше, ніж у травні.

Соціологи опитали онлайн у вівторок та середу 1 502 повнолітніх респондентів. Похибка склала близько 2,2 пункту.

Напередодні президент Франції Емманюель Макрон знову спростував повідомлення про можливість своєї відставки у разі слабких результатів його партії на оголошених ним дострокових парламентських виборах. 

Нагадаємо, Макрон розпустив парламент Франції 9 червня через поразку його партії на виборах у Європарламент. Він оголосив, що дострокові вибори відбудуться 30 червня (перший тур) і 7 липня (другий тур).

Опитування показують, що ультраправа партія "Національне об’єднання" Марін Ле Пен матиме значну перевагу в першому турі голосування 30 червня. 

Однак двотурова система голосування у Франції означає, що конкуруючі партії можуть об’єднатися, щоб перекрити шлях до влади ультраправим у другому турі 7 липня.

Французькі ліві напередодні дострокових виборів у рекордно короткі терміни домовились про формування альянсу.

Детальніше на цю тему – у статті "Макрон йде ва-банк".