Аграрне міністерство Нідерландів очолить учасниця шоу "Фермер шукає дружину"

Новини — Четвер, 13 червня 2024, 18:30 —

Колишня учасниця телевізійного реаліті-шоу "Фермер шукає дружину" в Нідерландах, 39-річна посадовиця північної провінції Фрисландія Фемке Вірсма очолить Міністерство сільського господарства в новому уряді країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Вірсма є співзасновницею "Фермерсько-громадянського руху" (ВВВ) – партії, яка виникла у 2019 році як протест проти рішень уряду обмежити використання азотних добрив для фермерів і яка минулоріч несподівано перемогла на виборах до верхньої палати парламенту Нідерландів.

BBB, за домовленістю урядової коаліції, отримає дві найвищі посади в оновленому Міністерстві сільського господарства, рибальства, продовольчої безпеки та природи Нідерландів – міністра та державного секретаря.

Реклама:
Міністерка пояснила, чому "уряд Вілдерса" погодився зберегти підтримку України Нідерландами

Тоді як Вірсма стане міністеркою, на посаду державного секретаря планують призначити 71-річного посадовця Жана Руммені.

Нагадаємо, раніше цього тижня чотири нідерландські партії, які отримали найбільше мандатів на дострокових парламентських виборах, домовились про розподіл міністерств. Це завершило піврічний період коаліційних перемовин.

Прогрес у переговорах досягли після того, як лідер ультраправої Партії свободи Герт Вілдерс відмовився від прем'єрських амбіцій.

Минулого місяця коаліція вже заявила, що прем'єром нового уряду стане Дік Схооф, який не пов'язаний з жодною партією та до травня був високопоставленим посадовцем в міністерстві юстиції країни.

Читайте також: З ультраправими, але не проти України: чому "уряд Вілдерса" не зробить Нідерланди проросійськими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: