Затриману в Угорщині італійку після обрання євродепутаткою відпустили з-під арешту

П'ятниця, 14 червня 2024, 16:20 - Олег Павлюк

Італійську антифашистську активістку Іларія Саліс, затримана в Угорщині за напади на ультраправих, звільнили з-під домашнього арешту в Будапешті з огляду на те, що вона була обрана депутаткою Європарламенту.

[SOURCE]Про це агентству Reuters повідомив адвокат італійки Дьордь Мадяр, передає "Європейська правда".

За словами Мадяра, поліція вже зняла електронний браслет із щиколотки Саліс, а її батько має приїхати ввечері в п’ятницю та забрати жінку до Італії.

Члени Європарламенту користуються правовим імунітетом від судового переслідування, навіть якщо звинувачення стосуються злочинів, скоєних до їхнього обрання.

Заарештовану в Угорщині італійку обрали депутаткою Європарламенту

Саліс, яка була обрана до Європейського парламенту від Альянсу зелених і лівих (AVS), звинувачують у замаху на вбивство за те, що вона нібито була частиною групи антифашистів, які напали на людей, які, на їхню думку, були пов'язані з ультраправим рухом "День честі".

Угорський прокурор запросив для Саліс термін ув'язнення в 11 років, але батько Саліс заявив, що їй загрожує до 24 років ув'язнення за звинуваченням у замаху на вбивство.

Жінку кілька разів приводили до суду на ланцюгу зі скованими руками і щиколотками, що викликало обурення в Італії, хоча Будапешт заявив, що це стандартна процедура для його ув'язнених.

Уряд Угорщини неодноразово захищав своє ставлення до італійської активістки після того, як її зображення у кайданах і ланцюгах викликало офіційні протести з боку італійського уряду.