Генштаб Естонії: Росія має успіхи біля Часового Яру та Очеретиного

П'ятниця, 14 червня 2024, 16:55 - Олег Павлюк

Бойові дії в Україні тривають по всій лінії фронту, причому російські сили посилюють наступальний тиск, аби досягти поставлених тактичних цілей.

[SOURCE]Такою оцінкою на брифінгу 14 червня поділився заступник керівника штабу оперативного управління Сил оборони Естонії з питань операцій Янно Мярк, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Як відзначив Мярк, Росія щодня здійснює 80-90 обстрілів України, а в останні дні знову посилила наступальний тиск, "щоб утримати ініціативу і досягти тактичних цілей, поставлених на найближчий час".

Найбільше бойових зіткнень відбувається на Донеччині, зокрема в районі міста Часів Яр і селища Очеретине.

"Збройним силам Російської Федерації вдалося розширити підконтрольну їм територію за рахунок невеликих тактичних просувань. У районі Очеретиного за тиждень противнику вдалося просунутися майже на два кілометри і увійти до населеного пункту Новоолександрівка", – зазначив Мярк.

Топгенерал США: Ситуація на Харківщині стабілізувалася, українці тримають оборону

Він також повідомив, що збройним силам Росії вдалося розширити присутність у населених пунктах навколо Часового Яру, але, попри потужний наступальний тиск, оборона України залишається ефективною.

Що стосується Харківщини, то там, за словами представника Сил оборони Естонії, Україна намагається повернути ініціативу в районі Вовчанська, тоді як російські сили зазнали "великих втрат і були змушені перегрупуватися", а також кидають резерви.

На південній ділянці фронту, у Запорізькій області, зазначив Мярк, лінія фронту не змінилася. Українці також утримують плацдарми на лівому березі Дніпра.

Нагадаємо, напередодні в НАТО заявили про високий рівень втрат російських окупаційних військ під час наступу у Харківській області у травні.

Минулого тижня радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що імпульс операції російських військ на Харківщині застопорився.