У партії Шольца закликають терміново замовити 123 танки Leopard для Бундесверу

П'ятниця, 14 червня 2024, 19:28 - Олег Павлюк

Сім політиків парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини, до якої належить канцлер Олаф Шольц, закликають міністра фінансів Крістіана Лінднера та міністра оборони Бориса Пісторіуса якнайшвидше закупити 123 бойові танки Leopard 2A8 для німецької армії.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel з посиланням на текст звернення.

Наразі Міністерство оборони Німеччини замовило у виробника KMW/KNDS лише 18 танків Leopard 2A8, які мають замінити військову допомогу Україні. Рамкова угода з KMW/KNDS передбачає можливість постачання ще 105 танків на суму 2,4 мільярда євро.

На думку представників СДПН, федеральний уряд повинен скористатися цією можливістю, "щоб забезпечити безпеку планування промисловості і водночас забезпечити потреби німецької армії".

За розрахунками підписантів, у разі негайного рішення Бундесвер може отримати всі 123 Leopard 2A8 уже до 2030 року – це допомогло б оснастити бойову бригаду, яка розміщуватиметься в Литві, й поставити більше танків в Україну.

Минулого тижня представники партій урядової коаліції Німеччини закликали виробника зброї Rheinmetall надати більшу підтримку українській армії в обслуговуванні німецької військової техніки, ніж раніше.

Паралельно, нагадаємо, Міністерство оборони Німеччини планує значно посилити резерв Бундесверу, який має налічувати до 60 тисяч чоловіків і жінок.