В ОП підтвердили, що Росію можуть запросити на другий саміт миру

Новини — Субота, 15 червня 2024, 16:16 —

Голова Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що Україна готова до запрошення на другий саміт миру представника Росії, якому представлять погоджений більшістю держав світу "спільний план".

Про це він сказав в етері телемарафону 15 червня, повідомляє "Європейська правда".

Єрмак нагадав, що позиція України стосовно участі Росії в саміті миру неодноразово озвучувалась і "дуже чітка".

"Буде спільний план – будемо думати, як запрошувати представників Росії на другий саміт і передавати разом із країнами, які з нами на цьому шляху, цей спільний план, який погоджено підтримано більшістю поважних і відповідальних країн світу", – сказав він.

Реклама:

Голова ОП визнав, що серед учасників саміту є різні позиції стосовно неучасті Росії в нинішній конференції, але на попередніх зустрічах на рівні радників Україна пояснювала, чому Москву на перший саміт запрошувати не слід.

Президентка Швейцарії: Світ має підготувати ґрунт для прямих переговорів України і Росії

Коментуючи ультиматум громадянина Росії Путіна напередодні Глобального саміту миру, Єрмак сказав: "Я думаю, що істерія із Кремля підтверджує, що ми на правильному шляху".

Як відомо, Росія не бере участі у конференції у Швейцарії, називаючи захід упередженим, а країну, яка його прийматиме, – "відверто ворожою".

Ба більше, перед самітом Путін нафантазував нові "умови для початку мирних переговорів": українські війська мають вийти з усієї території чотирьох українських областей, а Київ має заявити про відсутність планів вступити до НАТО.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що в майбутньому Росія має бути залучена до саміту миру, де обговорюватиметься шлях завершення її повномасштабного вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: