У Румунії заборонять рекламу електронних сигарет

Новини — Вівторок, 18 червня 2024, 17:51 —

Румунський парламент 18 червня остаточно ухвалив закон про заборону реклами електронних сигарет, зокрема вейпів та пристроїв для нагрівання тютюну, а також нікотинових пакетиків для перорального використання (паучів).

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Digi24.

У нижній палаті парламенту Румунії – Палаті депутатів – за законопроєкт проголосували 269 парламентарів, двоє висловились проти, ще три – утрималися.

Документ передбачає зміни до законів про рекламу та телерадіомовлення й забороняє пряму рекламу всіх тютюнових виробів, уточнюючи, що до них входять електронні сигарети, вейпи, вироби для бездимного вдихання замінників тютюну, електронні пристрої для нагрівання тютюну та паучі.

Реклама:
В Іспанії забороняють ароматизований тютюн для айкосів

Таку рекламу забороняють "у радіо– і телепередачах, на проїзних квитках у громадському транспорті", а також у приміщеннях навчальних закладів та закладів охорони здоров'я або на відстані ближче ніж 200 метрів від входу до них, вимірюваній на дорогах загального користування.

Рекламу цих продуктів у Румунії заборонять "у виданнях, призначених переважно для неповнолітніх, у театрах до, під час та після вистав, розрахованих на неповнолітніх".

Нагадаємо, у Франції планують заборонити одноразові електронні сигарети, а в Німеччині хочуть заборонити курити в автомобілях, коли пасажирами є діти або вагітні жінки.

Читайте також: "Тютюнова" євроінтеграція: які зміни чекають Україну та як це відповідає вимогам ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: