Президент Румунії найближчим часом вийде із перегонів за посаду генсека НАТО – ЗМІ

Новини — Вівторок, 18 червня 2024, 20:00 —

Президент Румунії Клаус Йоганніс, який претендував на посаду генсека НАТО, найближчим часом зніме свою кандидатуру, відкривши шлях очільнику уряду Нідерландів Марку Рютте на шляху до поста.

Про це повідомляє NOS з посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

Як зазначає нідерландський мовник, після того, як Угорщина повністю підтримала кандидатуру Рютте, Йоганнісу, залишилося лише зняти свою кандидатуру.

Джерела підтвердили NOS, що румунський президент зробить це найближчим часом.

Реклама:

Після цього Рютте матиме необхідну підтримку усіх країн-членів НАТО, щоб замінити Єнса Столтенберга на посаді генсека Альянсу.

 Формальної процедури призначення генерального секретаря саміту НАТО не існує, але для цього потрібна згода всіх 32 членів Альянсу.

Як повідомлялось, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтвердив, що більше не виступає проти кандидатури Марка Рютте, який претендує на посаду наступного генерального секретаря НАТО.

Одночасно президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що готовий підтримати кандидатуру Рютте в обмін на допомогу з посиленням ППО.

Чинний генсек НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи перспективи призначення наступника на цій посаді, вперше публічно заявив, що найбільше шансів на це має Рютте.

Читайте детальну статтю "ЄП" про "конкурс" на посаду генсека НАТО та його ймовірного переможця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: