Найбільшу групу Європарламенту поповнили члени партії опонента Орбана

Новини — Вівторок, 18 червня 2024, 20:38 —

Найбільша політична група Європарламенту – Європейська народна партія – 18 червня підтримала включення до своїх лав 14 нових євродепутатів, серед яких більшість належать угорській опозиційній силі TISZA.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляється на сайті ЄНП.

До фракції Європейської народної партії долучились усі сім європейських депутатів від TISZA, включно із Петером Мадяром, який де-факто очолює цю політсилу.

Окрім того, група поповнилась двома представниками Фермерсько-громадянського руху Нідерландів, двома – від чеської партії STAN, та по одному – від Ліберального альянсу Данії, Сімейної партії Німеччини та нідерландському "Новому соціальному контракту".

Реклама:
ЄНП пропонує соціалістам половину терміну голови Євроради в обмін на голоси

В ЄНП уточнили, що йдеться лише про приєднання євродепутатів до фракції, а не їхніх партій. Водночас STAN і Сімейна партія Німеччини й до цього входили в політичну групу.

Після "розширення" Європейська народна партія налічує 189 депутатів із усіх країн – членів ЄС і є найбільшою політичною групою в Європейському парламенті.

Нагадаємо, угорська партія TISZA досягла успіху на червневих виборах до Європарламенту, отримавши сім мандатів, тоді як партія влади "Фідес" – 11 мандатів. 

Більше про результати угорських євровиборів читайте у статті: Провал чи перемога Орбана?

А про те, хто такий Петер Мадяр, – у статті: Альтернатива для Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: