Канада запровадила санкції проти 13 росіян через смерть Навального

Новини — Середа, 19 червня 2024, 09:00 —

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила про додаткові санкції проти 13 російських громадян через смерть російського опозиціонера Алексєя Навального у колонії та продовження грубих і систематичних порушень прав людини у РФ.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє канадське МЗС.

Санкції запровадили проти високопосадовців, а також високопоставлених співробітників російських слідчих органів, пенітенціарної служби та поліції, які були причетні до жорстокого поводження з Навальним та його смерті, йдеться в заяві.

Йдеться, зокрема, про отруєння опозиціонера хімічною нервово-паралітичною речовиною "Новічок" у 2020 році та його незаконне затримання в московському аеропорту в 2021 році після повернення до РФ після лікування від отруєння в Німеччині.

Реклама:

Крім того, Оттава взяла до уваги недотримання його прав людини під час ув'язнення, нерозслідування причин смерті Навального та тривалу затримку з передачею родині останків загиблого.

Раніше в ЄС ухвалили нові санкції проти близько 20 людей, відповідальних за порушення прав людини у Росії, зокрема за смерть російського опозиціонера Алексєя Навального у колонії.

Як відомо, Федеральна служба виконання покарань РФ повідомила вдень 16 лютого про смерть Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу.

Західні держави поклали відповідальність за смерть росіянина на правителя Росії Владіміра Путіна. Водночас розвідувальні служби США вважають, що Путін, ймовірно, не наказував убити опозиційного політика.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: