Пентагон: США зосереджені на роботі з коаліцією літаків для України

Новини — Середа, 19 червня 2024, 12:12 —

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів заявили, що Вашингтон продовжує працювати над підготовкою українських пілотів на винищувачах F-16.

Як повідомляє "Європейська правда", про це на брифінгу заявив речник Пентагону Патрик Райдер.

Представника міністерства запитали про очікування США та союзників щодо того, скільки українських пілотів підготують до польотів на F-16 цього літа.

"Насправді це питання, на яке краще відповісти Україні. Саме вони повинні говорити про управління пілотами з точки зору загальної чисельності своїх літаків, кадрів та очікувань щодо того, як вони збираються виконувати цю програму", – заявив він.

Реклама:

За його словами, існує можливість проведення додаткових тренувань в інших місцях, які готують у Європі.

"Ми зосереджені на роботі з коаліцією військово-повітряних сил над визначенням вимог (України), а згодом на виконанні цих вимог. І як ви знаєте, навчання проводяться як в Аризоні, так і в Данії", – зауважив Райдер.

Раніше нардепка Олександра Устінова, яка очолює парламентську комісію з питань моніторингу постачання зброї, заявила, що США навмисне затягують із навчанням українських пілотів на F-16.

Перед цим в інтерв’ю "ЄвроПравді" глава Міноборони Нідерландів Кайса Оллонгрен розповіла, що винищувачі F-16 будуть надходити в Україну поступово, і негайного ефекту від передачі літаків на фронті не буде. 

Президент Володимир Зеленський заявив 16 червня, що данські F-16 надійдуть в Україну найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: