У Зеленського кажуть, що до рішення Саміту миру можуть приєднатися нові країни

Новини — Середа, 19 червня 2024, 14:40 —

Підсумковий документ Глобального саміту миру у Швейцарії можуть підтримати додаткові країни, які ще не приєднувались до нього. 

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", пише "Європейська правда", про це заявив заступник керівника Офісу президента Микола Точицький в ефірі телемарафону.

Точицький розповів, що Україна отримує сигнали від низки держав про те, що вони можуть підтримати підсумкове комюніке саміту.

"У кожної країни-учасниці, або серед тих країн, які не доїхали з тих чи інших причин, є свої внутрішні процедури щодо приєднання до тих чи інших документів. Тому сигнали в нас є", – розповів Точицький.

Реклама:

За його словами, "хтось має пройти додаткові внутрішні процедури, як-от узгодження остаточного тексту документа, хтось каже, що працює над тим, щоб приєднатися".

Нагадаємо, спершу підсумковий документ підтримали 80 країн і чотири організації, згодом три країни відкликали підпис, але долучилися держава Антигуа і Барбуда, Організація американських держав і Вселенський патріархат. На даний час це 84 підписанти

Детально про результати саміту у Швейцарії читайте у статті "Що змінить Саміт миру". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: