У Польщі не планують відставок на тлі покарання військових, які пострілами зупиняли мігрантів

Новини — Середа, 19 червня 2024, 15:00 —

Віцепрем’єр та міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що не планує відставок у зв’язку з покаранням за перевищення повноважень польських військових, які застосували вогнепальну зброю, щоб зупинити мігрантів на кордоні.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Косіняк-Камиш сказав, що анонсував певні організаційні зміни у функціонуванні багатьох підрозділів, проте відставок не буде.

"Ми виносимо уроки з таких інцидентів", – сказав він. 

Реклама:

Нагадаємо, скандал піднявся після публікації порталу Onet про покарання військових, залучених в охороні кордону з Білоруссю, які почали стріляти в землю з вогнепальної зброї, коли намагались зупинити групу нелегальних мігрантів. 

Ці новини викликали обурення у суспільстві на тлі загострення ситуації на кордоні з Білоруссю та нещодавнього інциденту, коли мігрант завдав прикордоннику ножових поранень і він згодом помер у лікарні. 

Міністр оборони Польщі після розголосу заявив, що дії військової поліції виглядають неприйнятними. Прем’єр Дональд Туск також заявив, що вважає суспільне обурення обґрунтованим і він очікує "висновків та кадрових рішень". 

Читайте також: Лукашенко атакує Польщу: як Туск долатиме нову міграційну кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: