У Польщі змінили заходи щодо військових, які застосували зброю на кордоні з Білоруссю

Новини — Середа, 19 червня 2024, 17:34 —

Прокуратура послабила заходи щодо двох польських військових, проти яких ведуть розслідування щодо перевищення повноважень після того, як вони пострілами у землю зупиняли мігрантів на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

У прокуратурі вирішили, що підозрювані можуть повернутися до виконання обов’язків та отримувати заробітну плату у звичайному обсязі. Водночас зберегли захід щодо нагляду начальства. Розслідування інциденту продовжиться.

Журналісти побачили зв'язок між цим рішенням та розглядом в уряді законодавчих змін щодо спеціального захисту військових, які порушили процедури застосування зброї під час виконання завдань з охорони кордону. 

Реклама:

Зазначених військових затримали після подій, що сталися ще наприкінці березня, проте публічного розголосу ситуація набула лише у червні, коли історія потрапила у ЗМІ. За уточненою інформацією, звинувачення висунули щодо двох затриманих, третього допитували як свідка. 

Ці новини викликали велике обурення у суспільстві на тлі загострення ситуації на кордоні з Білоруссю та нещодавнього інциденту, коли мігрант завдав прикордоннику ножових поранень і він згодом помер у лікарні. 

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш тоді заявив, що дії військової поліції виглядають неприйнятними. Прем’єр Дональд Туск також заявив, що вважає суспільне обурення обґрунтованим і він очікує "висновків та кадрових рішень". 

Проте цього тижня Косіняк-Камиш заявив, що відставок у зв’язку з цією ситуацією не планують

Читайте також: Лукашенко атакує Польщу: як Туск долатиме нову міграційну кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: