В уряді Німеччини пропонують краще пояснювати політику щодо України на сході країни

Середа, 19 червня 2024, 18:09 - Ірина Кутєлєва

Німецький міністр фінансів Крістіан Лінднер закликає уряд більш відкрито говорити про свою політику щодо України на сході Німеччини.

[SOURCE]Його заяву наводить Tagesschau, повідомляє "Європейська правда".

За словами міністра, йдеться не лише про допомогу Україні в її захисті від російської агресії через постачання зброї, допомогу біженцям та економічний розвиток, але й про німецькі інтереси.

"Ми повинні з усією відкритістю пояснювати людям на сході Німеччини політику федерального уряду щодо України", – підкреслив Лінднер.

Він додав, що якщо Німеччина погодиться з порушенням Росією міжнародного права та загарбницькою війною, ЄС і НАТО можуть розпастися.

"Тому що поляки і чехи, наприклад, запитають себе, чи не підведемо ми їх у такий самий спосіб у надзвичайній ситуації", – пояснив Лінднер.

Крім того, якщо Україна програє, Німеччині довелося б прийняти ще кілька мільйонів біженців з України і піклуватися про них, вказав міністр.

"Це буде у багато разів дорожче, ніж допомога, яку ми надаємо нині", – додав він.

Нещодавно на сході Німеччини великі перемоги на місцевих виборах здобула ультраправа "Альтернатива для Німеччини", яка виступає проти підтримки України і відзначається відверто проросійськими заявами.

Водночас міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок попередила про серйозні наслідки для Європи, якщо Україна не отримає достатньої підтримки для захисту від Росії.