У Венеції заборонили збирати великі туристичні групи та використовувати гучномовці

Неділя, 2 червня 2024, 13:22 - Ірина Кутєлєва

В італійській Венеції набули чинності нові правила, що забороняють використання гучномовців та обмежують розмір туристичних груп до 25 осіб.

[SOURCE]Про це повідомляє BBC, пише "Європейська правда".

За словами посадовців, ці заходи були запроваджені, щоб обмежити вплив надмірного туризму на італійське місто.

Канали історичного кварталу Венеції роблять місто одним з найбільш відвідуваних місць у Європі.

Надмірний туризм вважається однією з найактуальніших проблем Венеції, населення якої становить близько 250 тисяч осіб, а в 2019 році місто відвідало понад 13 мільйонів туристів.

На тлі пандемії COVID-19 кількість відвідувачів зменшилася, але очікується, що в найближчі роки вона перевищить допандемічний рівень.

Зміни в туристичних правилах відбулися після того, як минулого року експерти ЮНЕСКО попередили, що Венеція може бути додана до списку об'єктів світової спадщини, що знаходяться в небезпеці, оскільки вплив зміни клімату і масовий туризм загрожують спричинити незворотні зміни в ній.

Культурний орган ООН зрештою не вніс Венецію до списку, визнавши спроби вирішити проблеми острова за допомогою протипаводкової системи та заходів, спрямованих на зменшення впливу масового туризму.

Нагадаємо, у 2021 році Італія заборонила великим круїзним лайнерам заходити до Венеційської лагуни.

А з весни 2024 року Венеція у тестовому режимі запровадила платний в'їзд у місто у піковий час напливу туристів для тих, хто не залишається на ночівлю. За перші дні цього експерименту місто заробило майже 1 млн євро.