США заявили про знищення високопоставленого члена ІДІЛ у Сирії

Новини — Четвер, 20 червня 2024, 09:02 —

Військові Сполучених Штатів заявили, що ліквідували високопоставленого члена терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у Сирії.

Як пише "Європейська правда", про це повідомило Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) у X (Twitter).

Згідно із заявою, 16 червня CENTCOM завдав авіаудару в Сирії, внаслідок якого загинув високопоставлений член і координатор ІДІЛ Усама Джамал Мухаммед Ібрагім аль-Джанабі.

"Його смерть підірве здатність ІДІЛ забезпечувати ресурсами й здійснювати терористичні атаки", – зазначають військові США.

Реклама:

За їхніми словами, цивільні особи внаслідок цього удару не постраждали.

"CENTCOM разом із союзниками й партнерами в регіоні продовжуватиме операції з послаблення оперативних можливостей ІДІЛ та забезпечення його остаточної поразки", – вказали військові.

Минулого тижня в Іспанії ліквідували фонд Iam Foundation – багатомовний мультимедійний центр, пов'язаний з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Раніше Федеральний офіс захисту конституції Німеччини заявив, що терористична загроза для країни останнім часом суттєво вища, ніж у попередні роки, а неісламістський екстремізм теж створює ризики.

Перед цим у Туреччині заявили про затримання 36 осіб за підозрою у зв'язках із терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: