У Фінляндії підліток скоїв напад з ножем у тому ж ТРЦ, де правоекстреміст поранив дитину

Новини — Четвер, 20 червня 2024, 17:19 —

Фінська поліція з’ясовує обставини радикалізації 15-річного хлопця, який цього тижня скоїв напад з ножем у ТРЦ міста Оулу – ймовірно імітуючи напад, скоєний тиждень тому дорослим чоловіком правоекстремістських поглядів. 

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда". 

Інцидент стався у торговому центрі Valkea в Оулу ще у вівторок. 15-річний підліток напав з ножем на чоловіка іноземного походження та серйозно поранив його, проте загрози для його життя немає. Постраждалий каже, що не знайомий з нападником і не пам’ятає, щоб вони десь перетиналися.  

ЗМІ спершу неофіційно повідомляли, що хлопець використав для нападу ніж, прикрашений свастиками, та був у футболці з написом Waffen. Згодом у поліції Оулу підтвердили ці чутки у коментарі Yle.

Реклама:

Слідство бачить ознаки того, що підліток надихнувся вчинком 33-річного правоекстреміста Себастьяна Лямся, який у цьому ж місці напав на дітей іммігрантського походження та серйозно поранив одну дитину. 

Інцидент розслідують як замах на вбивство. У п’ятницю суд обиратиме для хлопця запобіжний захід. 

Поліція перевіряє, чи мав підліток зв’язки з правоекстремістськими рухами та як він радикалізувався.

Лямся, який скоїв напад у цьому ж торговому центрі 14 червня, суд залишив під арештом. Нових деталей щодо цього розслідування не повідомляють. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: