Rheinmetall отримав рекордне замовлення на постачання боєприпасів, зокрема й Україні

Новини — Четвер, 20 червня 2024, 17:41 —

Німецький оборонний концерн Rheinmetall оголосив про отримання найбільшого в історії компанії замовлення на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів для Бундесверу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу компанії.

Загальна вартість контракту на постачання боєприпасів складе близько 8,5 млрд євро.

Контракт був підписаний 20 червня Аннетт Ленігк-Емден, президенткою Федерального відомства Бундесверу з питань обладнання, інформаційних технологій та технічної підтримки (BAAINBw), та представниками Rheinmetall.

Реклама:

Чинний рамковий контракт було значно розширено. Основною метою замовлення є поповнення запасів Бундесверу та його союзників, а також підтримка України.

Поставки мають розпочатися на початку 2025 року. Основним покупцем буде Німеччина, яка забезпечить частину поставок в Україну.

Крім того, в замовленні також беруть участь країни-партнери – Нідерланди, Естонія та Данія.

Водночас було укладено первинний договір про відступ від рамкового контракту для забезпечення завантаження потужностей нового заводу, що будується в Унтерлюссі в Німеччині, на етапі запуску.

Це замовлення також включає постачання снарядів калібру 155 мм у різних модифікаціях загальною вартістю близько 880 млн євро. Поставки також заплановані на 2025 рік.

В компанії очікують, що в найближчі роки кількість замовлень зростатиме і надалі.

"Ми раді найбільшому замовленню в новітній історії нашої компанії. Цей масштабний рамковий контракт підкреслює провідну роль Rheinmetall як постачальника боєприпасів у Німеччині та нашу позицію як найбільшого у світі виробника артилерійських боєприпасів", – сказав голова правління Rheinmetall Армін Паппергер.

Раніше стало відомо, що Rheinmetall інвестує понад 180 млн євро у будівництво заводу з виробництва боєприпасів у Литві.

Перед цим компанія отримала велике замовлення на артилерійські боєприпаси від країни-члена НАТО на суму майже 300 млн євро.

Водночас Rheinmetall оголосив, що отримає понад 130 млн євро від Європейського Союзу на збільшення виробництва боєприпасів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: