Група військових з Литви відправилась тренувати українців

П'ятниця, 21 червня 2024, 15:16 - Ірина Кутєлєва

П'ята група литовських військовослужбовців відбула до Великої Британії для участі у міжнародній тренувальній місії, яка передбачає підготовку українських сил.

[SOURCE]Про це повідомляє LRT, пише "Європейська правда".

Під час п'ятимісячної місії інструктори нададуть українським військовим базові військові знання та навички, необхідні для ведення бойових дій.

"Я знаю і твердо вірю, що ви зробите все можливе, щоб передати свій професіоналізм і знання Збройним силам України", – сказав підполковник Маріус Кугауда, командир навчального полку, проводжаючи литовських солдатів.

Литовські військові беруть участь у багатонаціональній операції з підготовки української армії під проводом Великої Британії з листопада 2022 року.

Литовські інструктори також беруть участь у тренувальній місії ЄС EUMAM Ukraine і тренують українських військових у Литві, зосереджуючись на підготовці молодших командирів і спеціалістів.

Наприкінці травня прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте заявляла про готовність направити свій військовий контингент для допомоги в підготовці військ на українській території.

Крім того, глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс висловлював переконання, що західні військові інструктори, які перебували в Україні до російського повномасштабного вторгнення в 2022 році, повинні повернутися і прискорити підготовку нових українських військ.