Аеропорт Манчестера, де кілька годин не було світла, поступово відновлює роботу

Неділя, 23 червня 2024, 19:32 - Марія Ємець

Аеропорт британського Манчестера, де вдень 23 червня скасували або відклали усі рейси через відсутність електропостачання, поступово відновлює роботу.

[SOURCE]Про це повідомляє SkyNews, пише "Європейська правда".

Аеропорт Манчестера після кількагодинної перерви через проблеми з електропостачанням почав відновлювати роботу. За уточненою інформацією, проблеми з живленням виникли безпосередньо в аеропорту, а не в цьому районі загалом.

О 15:15 за британським часом (17:15 за Києвом) в офіційному X (Twitter) аеропорту повідомили, що відправлення рейсів поступово відновлюється. Пасажирів попросили уточнити статус рейсу у авіакомпаніях, перш ніж вирушати в аеропорт.

"Ми також тісно працюємо з авіакомпаніями для того, щоб забезпечити відправлення скасованих рейсів у найближчі дні", – зазначили в адміністрації. 

Нагадаємо, хаос в аеропорту Манчестера почався близько опівдня 23 червня через те, що там зникло світло. У зв’язку з цим усі рейси з першого і другого терміналів скасували або перенесли, а сотні людей, яких проблеми застали вже в аеропорту, годинами чекали у невизначеності.

Проблеми з електропостачанням виникли також на півдні Франції в районі міста Бордо, там без світла тимчасово залишилися 120 тисяч споживачів. 

У п’ятницю сталося рідкісне масштабне вимкнення електроенергії одразу у кількох країнах Балкан, енергосистеми яких тісно поєднані – світла не було більше години, після того електропостачання почали поступово відновлювати. Можливою причиною називають різкий стрибок споживання через спеку.