У Єврокомісії попередили про загрозу втручання РФ у вибори в Німеччині

Новини — Понеділок, 24 червня 2024, 07:21 —

Віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова попереджає про ризики втручання Росії у вибори до німецького Бундестагу, які відбудуться наступного року.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Юрова заявила в інтерв’ю німецькому виданню Süddeutsche Zeitung.

Вона наголосила, що наразі Європа живе "в нову еру ворожого впливу", згадавши при цьому про платформу Voice of Europe, причетну до кампанії впливу на вибори до Європарламенту, яка поширювала російську пропаганду в ЄС.

"Я боюся, що Voice of Europe є планом для подальших операцій – в тому числі напередодні загальних виборів наступного року. Цей фальшивий засіб масової інформації, ймовірно, є лише верхівкою айсберга", – сказала віцепрезидентка ЄК.

Реклама:

Вона додала, що ця платформа може бути скопійована як метод ворожого впливу.

Юрова зауважила, що коли йдеться про російську дезінформацію, Німеччина, Франція і Польща перебувають під надзвичайним тиском.

Кремлівський правитель Владімір Путін намагається інвестувати саме в ці центральноєвропейські країни, "тому що сподівається отримати великий зиск від зміни громадської думки", вказала вона.

Юрова закликала до більшого опору в ЄС, тому що, за її словами, небезпека російського впливу "стає ще більшою".

Чеські спецслужби в березні заявили, що сайт Voice of Europe використовували для поширення антиукраїнської пропаганди та дезінформації за вказівкою Віктора Медведчука, проти якого Чехія запровадила санкції, а згодом санкції проти нього ввів і ЄС.

У травні медіакомпанія була внесена до санкційного списку Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: