У США попередили, що наступ Ізраїлю на Ліван може спровокувати Іран на відповідь

Новини — Понеділок, 24 червня 2024, 08:22 —

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун попередив, що наступ Ізраїлю на Ліван може призвести до відповіді Ірану, який стане на захист бойового угруповання "Хезболла".

Заяву американського топвійськового наводить AP, повідомляє "Європейська правда".

Браун зазначив, що Іран підтримує бойовиків ХАМАС в Газі, але надасть більшу підтримку "Хезболлі", "особливо якщо відчує, що "Хезболла" перебуває під серйозною загрозою".

Браун також сказав, що США навряд чи зможуть допомогти Ізраїлю захиститися від ширшої війни з "Хезболлою", так само, як вони допомогли Ізраїлю відбити іранський шквал ракет і безпілотників у квітні.

Реклама:

За його словами, важче відбиватися від ракет меншої дальності, які "Хезболла" регулярно запускає через кордон в Ізраїль.

Браун сказав, що США продовжують переговори з ізраїльськими лідерами і застерігають від розширення конфлікту.

За його словами, ключове послання полягає в тому, щоб "подумати про наслідки будь-якого типу операції в Лівані і про те, як вона може розгортатися, і як вона вплине не лише на регіон, але й на наші сили в регіонах".

У неділю прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що фаза інтенсивних бойових дій проти ХАМАС у секторі Гази добігає кінця.

Водночас він додав, що як тільки інтенсивні бої в Газі закінчаться, Ізраїль зможе розгорнути більше сил уздовж північного кордону з Ліваном, де загострилися бої з "Хезболлою".

У США намагаються сприяти дипломатичному вирішенню конфлікту. Очікують, що це питання піднімуть цього тижня, коли міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант відвідає Вашингтон для зустрічей з міністром оборони США Ллойдом Остіном, держсекретарем Ентоні Блінкеном та іншими високопосадовцями.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час свого візиту до Ізраїлю збрирається порушити питання про особливо напружену і небезпечну ситуацію на кордоні між Ізраїлем і Ліваном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: